UN CARCELLER TORTURADOR DE PONENT ACUSA A TRES JOVES D’AMENACES

El proper dia 23 d’abril tres joves de Lleida s’enfronten a un judici de faltes, acusats d’haver amenaçat a un carceller pel carrer. A la denúncia i a l’atestat policial es parla de tres joves de la CUP que mantenen una lluita contra la institució carcerària, i que participen en manifestacions, concentracions i altres actes de denúncia, així com se’ls relaciona amb mitjans de contrainformació de l’àmbit de la lluita contra les presons.

Fem aquest escrit per denunciar la situació de persecució que estan patint aquests joves per part de la justícia, els mossos i els carcellers de Ponent. A més a més volem contextualitzar aquesta denúncia en el marc de l’onada repressiva contra la campanya estatal cárcel=tortura. Fa un any i mig que persones preses arreu l’estat estan duent a terme una protesta col·lectiva contra els maltractaments físics i psicològics que pateixen dintre de les presons. Al mateix temps, col·lectius de diverses ciutats de la península estan recolzant aquesta protesta traient la veu d’aquestes persones al carrer. Des del començament d’aquesta campanya les forces repressives, així com l’aparell de justícia, han fet servir tot el seu poder coercitiu contra les persones involucrades en la campanya, tant dintre com fora dels murs de les presons: denúncies, multes, trasllats, pallisses, amenaces, i un llarg etc. de tàctiques brutes per tal de silenciar les veus que tracten de fer veure a la societat que la presó, en sí mateixa, és tortura.

A la presó de Ponent des del setembre del 2011 diverses persones han estat fent dejunis els primers dies de mes com a forma de protesta. Gairebé tots han sigut traslladats. Tots els participants en les protestes han patit maltractaments, en molts casos físics. S’han presentat fins a 5 denúncies per tortures als jutjats de Lleida. Només 3 han arribat a judici. En tots, els carcellers han sigut absolts, i el pres, condemnat. Fins i tot en un cas se l’ha acusat de denúncia falsa. S’han demanat les gravacions de les càmeres de la presó, però mai han arribat a sortir a la llum. Les lesions sobre els presos eren paleses a les visites de l’advocada, inclús als judicis –mesos després- però la paraula dels carcellers sempre ha prevalgut sobre els testimonis aterradors de les persones preses.

El carceller —–, el qual denuncia avui a aquests tres joves, és un dels denunciats en aquells judicis, és un dels carcellers torturadors de la presó de Ponent. Aquell carceller que es feia el valent, entrant armat amb 4 o 5 més a la cel·la d’un pres per apallissar-lo fins a deixar-lo sense sentit, té por avui de que tres joves li troben pel carrer i li diguin allò que és: torturador!, tanta por en té que ha demanat una ordre d’allunyament. Aquell carceller que anava de “machote” quan un pres estava lligat de peus i mans a “la rotonda” de Ponent, no s’atreveix avui a declarar sense una protecció visual. Aquell carceller que en cap de les tres denuncies ni tan sols ha sigut interrogat, és avui qui acusa a aquests tres joves.
No tenim cap confiança en la justícia, ja ha quedat demostrat de quin costat està. Només volem aprofitar l’ocasió per tornar a denunciar les condicions infrahumanes que es pateixen a la presó. Aquí, al CP Ponent, ara, al 2013, els torturats tenen nom i cognom, els torturadors també son reals: Remache, don Jesús, don Angel, Rafaela, don Jordi, don Alfonso, Sr Paco, don Miguel… però a aquests els protegeix la justícia, la policia i el sindicat UGT. També volem demanar solidaritat amb els tres joves que s’enfronten a aquesta acusació.

http://carceligualtortura.blogspot.com.es/
https://suportpresxsenlluitaponent.wordpress.com/

Grup de suport a presxs en LLuita de Ponent
18 d’Abril de 2013, Lleida

CONVOCATORIA DE CONCENTACIÓ EL DIA DEL JUDICI
“suport als joves denunciats per un carceller”

Dimarts, 23 d’Abril
10:00 Plaça Sant Joan (LLEIDA)

Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies, comunicats i escrits. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari