Qui som?

  • Som el grup de suport als presos i preses en lluita de ponent. Partint des d’un punt de vista crític amb el sistema penitenciari, pretenem donar suport, tant sigui legal com de carrer, a les iniciatives dels presos i preses que denuncien la seva situació.Les presons són un infern, tothom ho sap, però com moltes coses que passen avui en dia, s’ignoren. Si no hi ha una gran opinió pública que doni importància a una problemàtica en la societat de masses, passa desapercebuda o se li resta valor, que es pitjor. La opinió pública és creada en gran part pels mitjans de comunicació: sense informació no hi ha opinió. I ja se’n han encarregat els dirigents polítics que se’n parli poc de les presons. Quan se’n parla son mitjançant reportatges encaminats desde les direccions dels centres en qüestió i on no existeix cap rigurositat periodística, només una font d’informació: la que els hi proporciona el centre i institucions penitenciàries.A les presons, s’hi produeixen moltes situacions inhumanes i degradants: pallisses, morts, suicidis, aïllaments… Tot salvaguardat per unes lleis que diuen que la institució penitenciària ha de tenir la finalitat de reinsertar les persones preses a la societat. Qualsevol que hagi estat allí o que ho conegui una mica sap que no és així.

    La presó premia la submissió a qualsevol preu i en qualsevol context i castiga qualsevol rebel.lió, qualsevol desviament, qualsevol opinió personal. Si vols sortir ràpid de la presó, només cal que col.laboris plenament amb la institució i els seus propòsits, ja sigui xivan-te sobre actituds dels companys com fent ulls clucs a qualsevol activitat il.legal, explotadora o injusta del centre.

    Els presos que veuen que no es compleixen els seus drets mínims, o que hi han irregularitats en els seus casos, o que són agredits psicológicament o físicament per la institució o els carcellers  i que es disposen a denunciar-ho, són reprimits brutalment amb pallisses, aïllament, negació de beneficis penitenciaris, impediment de visites de la família o amics… i tota una llarga llista de represàlies.

    Així no es reinserta a les persones. Aquest funcionament DESHUMANITZA als presos, els hi resta criteri personal, els estigmatitza com a eterns ‘dolents’, els fan caure a una espiral de frustració i falta de calor que ajuda a que, un cop fora, vegin a la societat com a enemiga i còmplice del que han patit: marginació, càstig i repressió. I així l’espiral de injustícia-delinqüència continua.

    Per la fi de les presons i el sistema de càstig, per una societat on sigui premiada la justícia, l’ajuda mútua i l’entendiment entre les persones.

  • per més informació: suportpresxslleida@gmail.com o tlf.  632122535

Deixa un comentari